Szerviz marketing alapok

Bár ma a műhelyekben érzésre sok munka van, de ettől egy autószerviznek is szüksége van a marketing tevékenységre. Sokan eddig is tevékenyen hirdettek, de a jövőben ez létfontosságú lesz. Ez a rövid gondolatmenet főleg azoknak szól, akik már foglalkoztak a szervizük marketingjével, de hasznos információkat jelenthet azoknak is, akik csak most tervezik a tevékenységüket ezen a területen.

Elolvasom

Az optimális szerviz folyamat

Sok szakirodalom, sok márka foglakozik ezzel a témával, sok-sok ezer oldalon keresztül. Mi is sokat foglalkoztunk ezzel, és kiderült számunkra, hogy a nyereséges, hatékony autószerviz az egész világon mindenhol ugyanazt a folyamatot alkalmazza! Ön is. A szervizek közötti különbség abban van, hogy a tulajdonos mennyire tudja automatizálni és alapossá tenni a folyamatot?

Elolvasom

Mit jelent a szerviz kihasználtság?

Ebben a bejegyzésben csak a szervizkihasználtság fogalmát, mint a sikerünk alapját szeretnénk definiálni.

Elolvasom

Milyen alap statisztikák szükségesek a fejlődéshez?

„Kapitális hiba adatok nélkül elméleteket gyártani”

Vagyis a XXI. században az üzleti életben elkerülhetetlen az adatok gyűjtése és elemzése.,

Az adatokat arra használjuk, hogy meghatározzuk a célunkat, és az oda vezető utat.

Ne felejtse el, ha nem tudja, hogy hová akar jutni, biztos lehet benne, hogy soha nem is fog oda érni.

Elolvasom

Hogyan számoljuk az óradíjunkat?

Sokan azt gondolják, hogy minél magasabb annál jobb, vagy minél alacsonyabb annál több a munkám, és még számtalan elmélettel találkoztam. Az óradíj számolása nem tisztán pénzügyi kérdés, ezt sokan jól érzik, de kevesen számolják ki.

Elolvasom

Az Automatikus alkatrész bevételezés buktatói

Mivel mi is szoftver cég lettünk, és előzőleg éles működés közben is használtuk a konkurens szoftvereket, van rálátásunk a működésükre.

A szlogenük, hogy az automata alkatrész bevételezés javítja a szervizek hatékonyságát, egy részigazság. A valóság ennél árnyaltabb....

Elolvasom

Miben tud segíteni egy jó autószerviz szoftver?

Mindenben, de csak akkor, ha tényleg jó. Megpróbálom a szoftverünk azon előnyeit összeszedni, ami tényleg jelentős nyereségnövekedést okoz minden partnerünknél, már a bevezetést követő hónapban.

Elolvasom

A jó előjegyzési rendszer szabályai

A professzionális szerviz előjegyzési rendszer biztosítja, hogy minden rendelkezésre álló percet el tudjunk adni, valamint hozzásegít ahhoz, hogy kollégái minden percet hasznos munkával tudjanak tölteni.

Ma egy átlátható, mindenki számára elérhető, könnyen kezelhető előjegyzés nélkül az autószerviz működése „vakrepülés”.

Elolvasom